myhomeservices schuifdeur

Stijlvolle schuifdeuren in de woonkamer, geschikt voor elke woning

Stijlvolle schuifdeuren in de woonkamer

De meeste deuren zijn normaal en vallen niet zo op. Ben je op zoek naar wat anders en wil je dat je deuren wel opvallen? Heb je er al eens bij stilgestaan dat een schuifdeur elegant is en zeker opvalt? Schuifdeuren zijn een extra element voor je huidige interieur.

Waarom wil je een schuifdeur?

Er zijn verschillende reden waarom schuifdeuren zo prachtig zijn in je woonkamer.
Een aantal redenen zijn dat ze stijlvol, ruimtebesparend en hip zijn.
Ook zijn er veel mogelijkheden met schuifdeuren, je kan het gebruiken voor de indeling van de ruimte of het gebruiken als kastdeur. De mogelijkheden zijn oneindig. Daarnaast zijn ze te bestellen in verschillende maten, opvallend of juist heel onopvallend, van glas of van staal of hout. Hierdoor is het zeer eenvoudig om je eigen schuifdeur zelf samen te stellen. Zo zorg je ervoor dat de schuifdeur helemaal bij je interieur past.

Gebruik een schuifdeur voor je kast

Heb je een grote kast in je kamer gemaakt, stoor jij je hieraan omdat het slordig overkomt? Misschien is de inhoud van je kast wat rommelig of past de inhoud niet helemaal bij de rest van je woning. Om een nette en overzichtelijke woonkamer te creëren is een schuifdeur voor je kast een handig hulpmiddel. De kast blijft bruikbaar en toegankelijk maar het oogt netjes en overzichtelijk.

Dat brengt je ogen tot rust en laat je woonkamer er netjes en opgeruimd uitzien.

Dit is ook mogelijk voor een inloopkast, deze zijn vaak helemaal open. Met een schuifdeur maak je er een apart gedeelte van, je spullen zijn dan niet altijd in het zicht als je in bed ligt. Daarnaast is een schuifdeur ruimte besparend omdat je hier geen ruimte voor inlevert.

Verbind de tuin met de woonkamer

Als je één geheel wil maken van je tuin en woonkamer dan zijn schuifdeuren ideaal. Dit is ook superhandig met een balkon. Door deze schuifdeuren betrek je de ruimtes eenvoudig bij de rest van je woning. Met een grote glazen schuifdeur komt er voldoende licht binnen en maak je er een open, frisse ruimte van. Kies er altijd voor om dubbele beglazing te gebruiken voor je schuifdeuren.

Maak van een open ruimte meerdere ruimtes

Is je woonkamer één grote ruimte en wil je er meerdere ruimtes van maken? Landelijke deuren zijn een goede oplossing. Met de schuifdeur krijg je dit voor elkaar. Dit is ook handig als er een nieuwe kamer moet worden gebruikt maar er is geen lege kamer meer over.

Je verliest geen kostbare ruimte maar schermt toch een deel af van je woning. Het grote voordeel is dat je het eenvoudig aanpast en de ruimte weer openstelt. Maak dus gebruik van schuifdeuren als je op zoek bent naar een snelle en makkelijke manier om extra kamers in huis te creëren zonder ruimte in te hoeven leveren. Schuifdeuren zijn voor elk interieur geschikt en er zijn veel mogelijkheden om je woning te veranderen en in te delen in meerdere kamers.

Bron: 123vrijwonen.nl

Author

marketing@problemenkwijt.nl