Een landelijke woonstijl creëer je zo!

De ene persoon zoekt het liefste de drukte van de stad op, de ander heeft liever ruimte en rust. Beide manieren van wonen en leven hebben hun charme. Er zijn veel manieren om de ruimte in een landelijke woning in te richten of uitstraling te geven van de buitenkant. Eentje die er heel goed bij past is (duidelijk) de landelijke woonstijl. Deze stijl kenmerkt zich door veel natuurlijke materialen en natuurtinten en. Hoe jij dit toepast in je interieur, mag je natuurlijk helemaal zelf weten. In dit artikel geven we een aantal tips om toe te passen in een landelijke woonstijl. 

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen passen bij het “natuurlijke” uitzicht, waarvan je waarschijnlijk kunt genieten als je uit je raam kijkt of een stukje wandelt in de omgeving. Niet alleen zijn deze materialen een goede match met de omgeving, maar ze geven ook veel sfeer aan je interieur. Natuurlijke materialen zijn zelfs een goede sfeermaker in een modern interieur. Echter, in een landelijke woonstijl zijn ze iets meer aanwezig. Je kunt denken aan hout, steen, touw en kleden van imitatievacht. 

Ook aan de buitenkant van je woning kun je deze terug laten komen. In de laatste jaren zie je best veel nieuwe huizen gebouwd worden met de uitstraling van een hooischuur. Dit klinkt een beetje ongezellig, maar in werkelijkheid zijn ze heel stoer. Vaak worden ze muren bedekt met geïsoleerde damwanden, die een donkere houtlook hebben. Dit is perfect voor een huis dat omringd wordt door weilanden. Vaak zijn er oranje dakpannen of dakpanplaten te vinden op zo’n hooischuurwoning. 

Natuurtinten

Natuurtinten kunnen van alles zijn, maar wat ze niet zijn is fel. Vaak zit er een grijstint of bruine tint door het kleurtje. Zo kan blauw bijvoorbeeld zelfs vrij natuurlijk overkomen, zoals Pantone 2209C. Naast grijs, bruin en groen, zijn andere mooie natuurtinten wit, zwart, antraciet, geel en oranje.

Overdrijf niet

Sommige landelijke interieurs zijn iets te gezellig. Ze zijn rommelig, vol, er is te veel van alles en meubels zijn lomp. Helemaal als je een relatief kleine woning of kleine ruimtes hebt, is het belangrijk dat je wat ruimte overlaat om te lopen en… ademen. Soms zie je ook landelijke interieurs met alleen maar wit en grijs. Dit geeft een saaie en goedkope uitstraling. Je zou het wit en grijs af kunnen wisselen met wat hout. Dit maakt de uitstraling meteen een stuk warmer.

Author

marketing@problemenkwijt.nl

Een koel huis zonder airco

augustus 4, 2019