Hoe kies je de perfecte vloer?

Het kiezen van een perfecte vloer kan best lastig zijn. Welke past het beste bij de inrichting en bij jouw levensstijl? Er zijn genoeg factoren waar je rekening mee kunt houden. In deze blog lees je 3 tips voor het kiezen van de perfecte vloer met daarbij bijvoorbeeld een geschikte ondervloer voor laminaat of voor andere soorten vloeren.

Denk aan de ruimte

Bij het kiezen van je vloer is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte die je hebt. Heb je een kleine ruimte met donkere muren? Kies dan bijvoorbeeld niet voor een donkere vloer, want dat kan ervoor zorgen dat de ruimte nog kleiner lijkt. Plaats daarnaast kleinere tegels van ongeveer een afmeting van 45 bij 45 centimeter. Door het plaatsen van kleinere tegels lijkt de ruimte optisch groter. Heb je juist een grote ruimte? Zorg er dan voor dat je inrichting niet te licht wordt, dit kan namelijk zorgen voor een koele sfeer.

De kleur van je vloer

In de natuur zie je dat van de grond tot aan de lucht de kleur opbouwt van donker naar licht. Om een natuurlijk effect te creëren in je huis, kun je hier rekening mee houden. Wil je dit toepassen in je interieur? Zorg dan dat de vloer het donkerst is en het plafond het lichtst.  

Houd rekening met de levensstijl

Je levensstijl is ook belangrijk om rekening mee te houden bij het kiezen van een geschikte vloer. Heb je bijvoorbeeld kinderen, zorg dan voor een vloer die tegen een stootje kan en onderhoudsvriendelijk is. Hierbij zijn keramische tegels een goede optie. Huisdieren verharen en kunnen krasjes achterlaten, hiervoor is een vloer met structuur en schakeringen een uitstekende optie. Deze structuur zorgt ervoor dat krasjes en viezigheid minder snel te zien zijn. 

Ondervloeren

Heb je de perfecte vloer gevonden? Bekijk dan ook welke ondervloer hiervoor geschikt is. Bij parket en laminaat is het belangrijk om een ondervloer te leggen. Maar welke? Er zijn verschillende soorten ondervloeren die geschikt kunnen zijn. Tip: houd rekening met de volgende vier punten: warme-isolatie, egaliserend vermogen, de mate van geluidsdemping en vochtdichtheid. Heb je een keuze gemaakt? Bij Luxury Floors kun je terecht voor het kopen top kwaliteit vloeren.

Author

marketing@problemenkwijt.nl