Tips voor het inrichten van een grote ruimte in je huis

Voor veel mensen is het een grote droom. Het leven in een groot en ruim huis. Naast de vele voordelen van ruim wonen brengt het ook een aantal nadelen mee. Het is soms lastig om een gezellige en knusse sfeer te creëren in een grote ruimte. Hieronder vind je tips hoe jij je grote ruimte toch gezellig kan inrichten.

Maak meerdere hoekjes

Een grote ruimte zou je kunnen opdelen in meerdere kleinere ruimtes. Je zou bijvoorbeeld een zithoek kunnen maken waar je gezellig kan zitten met familie en vrienden en een zithoek waar je op je gemak een boekje kan lezen. Als je een boekenkast hebt kan deze uiteraard ideaal als grens dienen. Natuurlijk begrijp ik ook wel dat niet iedereen een boekenkast tot de beschikking heeft, maar een vloerkleed heeft hetzelfde effect. Let wel op dat je het niet rommelig maakt. Het is aan te raden om één en dezelfde stijl over te hanteren.

Laat zien wat je hebt

Wees niet bang om te laten wat je hebt. Je hebt de ruimte dus laat persoonlijke bezittingen vooral zien. Daarnaast vullen kastjes en planken met spullen de ruimte ook goed.

Grote woonruimte mogen grote meubels hebben

Kleine meubels vallen vaak in het niks in een grote ruimte. Kies voor een grote eettafel en een flinke bank. Daarnaast is het ook aan te raden om een groot schilderij aan de muur te hangen zodat die lage wand wordt gevuld. Je mag ook meubels in een open ruimte plaatsen. Het voelt misschien heel veilig om meubels tegen een muur te plaatsen maar in een grote ruimte ga je dan niet optimaal met je ruimte om. Je hebt toch de ruimte dus waarom niet?

Author

marketing@problemenkwijt.nl