my home services rozet

Rozetten voor toiletdeur

Het toilet bezoeken is iets wat we elke dag doen, meerdere keren zelfs. Het toilet is een essentieel onderdeel van ons huis, ons leven en daarom is het fijn als ook de deur van het toilet perfect aansluit op de rest van het huis. De keus in deurrozetten voor het toilet is groot, smaken verschillen immers en iedereen wil natuurlijk rozetten die passen bij zijn of haar smaak. We zullen enkel verschillende stijlen beschrijven om je te helpen met het vinden van rozetten welke perfect passen bij jouw huis.

Klassiek

Een klassiek rozet kan prachtig staan bij een klassiek interieur. Klassieke rozetten kenmerken zich vaak door in plaats van het gebruik van kleur tekst te gebruiken om aan te geven of er iemand op het toilet aanwezig is. Groen komt vaak tot uiting in het woord ‘vrij’ en rood in het woord ‘bezet’. De rozetten zijn meestal bronskleurig of zijn daadwerkelijk van brons gemaakt. Naast brons is ook ijzer populair voor de klassieke rozetten. De rozetten geven veel sfeer en het handvat wat erbij past is vaak mooi vormgegeven en doet oud aan. 

Messing

Messing rozetten hebben net als de klassieke rozetten vaak een nostalgische uitstraling. Soms zijn ze uitgevoerd met de kleuren: rood/groen, vaak ook de woorden: bezet/vrij. Messing rozetten zijn vaak iets kleiner dan de bronzen of ijzeren varianten, het handvat is meestal ook minder ouderwets. Messing is hierdoor perfect om toch een retro effect te geven aan het toilet maar niet volledig terug te reizen in de tijd met een klassiek rozet.

Modern: RVS en Nikkel

Rozetten van RVS en Nikkel hebben vaak een moderne uitstraling. De rozetten zijn vrij klein en sluiten zo goed aan bij het minimalisme. De rozetten passen in een moderne woning zijn robuust en kunnen gecombineerd worden met handvatten welke men ook elders in het huis gebruikt. 

Zwart/wit

Bekende kleuren van het rozet zijn: zwart en wit. Met een wit rozet op een witte deur kan het rozet opgaan in de deur en minder opvallend aanwezig zijn. Dit geeft een subtiele afwerking van het toilet echter kan men met een zwart rozet juist contrast geven. Op donkere deuren al dan niet zwart kan een zwart rozet juist weer voor een zeer subtiele afwerking zorgen. 

Cilinder rozet

Wil je een opvallend niet veel voorkomend uiterlijk geven aan het toilet dan is een cilinder rozet ideaal. In de deur komt een cilinder welke met kleurvlakken aangeeft of het toilet bezet is. Deze rozetten hebben aan de binnenkant een vaste draaiknop. Het toilet krijgt met deze cilinder rozetten al snel een opvallend en hip uiterlijk.

De knop

Als laatst nog even iets over de knop. De knop waarmee je het toilet afsluit en opent verschilt per rozet enorm. Ook dit kan een belangrijk element zijn in de keuze. Er zijn rozetten met ronde-, vierkante-, vleugel-, en staafknoppen. Elk van deze knoppen heeft een totaal andere uitstraling maar ook het gebruik voelt snel erg anders. Vierkante knoppen zijn vaak vrij modern, vleugelknoppen passen beter bij de wat nostalgische toilet rozetten en ronde knoppen kunnen soms fijner aanvoelen dan bijvoorbeeld staafknoppen waar je enkel een kleine staaf hebt aan beide kanten van de knop om te draaien.

Author

marketing@problemenkwijt.nl