Gemak en uitstraling: waarom zou je geen vloertegels nemen?

Voor veel mensen is de vloer het eerste waar je aan gaat werken wanneer je intrekt in een nieuwe woning. Pas nadat de muren geschilderd zijn en er een mooie vloer ligt, kan er gekeken worden naar de verdere inrichting en decoratie van de woning. Het is natuurlijk ook mogelijk om de vloer te vervangen in een later stadium, bijvoorbeeld omwille van vloerverwarming of een mooiere vloer in je woning, maar een groot deel van de mensen zal voor het eerst te maken krijgen met het kiezen en leggen van een vloer wanneer ze verhuizen. Als je in je nieuwe en lege woning staat, is het lastig om te beslissen welke vloer het beste past bij de woning en de latere inrichting ervan. Hiervoor is het belangrijk om goed te visualiseren welke kleur en welke soort vloer mooi staat bij het meubilair dat je al in je bezit hebt of wilt gaan kopen. Verder is het natuurlijk belangrijk om te weten of je een ondervloer nodig hebt, en of je vloer geschikt moet zijn voor vloerverwarming. 

Een groot aantal mogelijkheden

Er zijn veel keuzemogelijkheden voor de vloer die je gaat aanleggen. Ten eerste zijn er natuurlijk meerdere kamers in de woning, dus de vloer zal niet overal hetzelfde zijn. Zo zal je in de badkamer bijvoorbeeld snel kiezen voor betegeling, terwijl je in de woonkamer misschien laminaat of een houten vloer wilt aanleggen. De keuken is vaak een twijfelgeval. Een goede optie voor de vloer in de keuken zijn stenen vloertegels 60×60. Dit is gemakkelijk schoon te houden en heeft een chique uitstraling. Ook is het gemakkelijk om aan te leggen in je nieuwe woning. Het zou dan ook helemaal geen slecht idee zijn om te overwegen om ook in andere delen van je woning vloertegels te gebruiken. Deze kunnen zowel van steen, hout, laminaat als tapijt zijn. Genoeg opties dus! 

Het leggen van de vloer

Waar het leggen van laminaat altijd heel wat tijd in beslag neemt, is het aanleggen van een vloer met vloertegels een stuk gemakkelijker en prettiger om te doen. De tegels hebben maten waarmee gemakkelijk de hele vloer belegd kan worden, zonder al te veel gepuzzel en gezaag. Belangrijke dingen om rekening mee te houden is dat de vloer gelijk is, zonder al te veel oneffenheden in het oppervlak. Verder is het belangrijk om goed gereedschap en goede materialen te gebruiken, zoals geschikte primer en lijm. Voor meer tips voor het aanleggen van een vloertegel vloer is het slim om deze gemakkelijk op te zoeken op het internet, bijvoorbeeld door middel van een instructievideo. Als het niet lukt, of als je simpelweg geen zin hebt, is het natuurlijk ook altijd mogelijk om je vloertegels door een vakman aan te laten leggen!

Author

marketing@problemenkwijt.nl