my home services houten vloer

Een houten vloer in de woonkamer

Vloeren zijn belangrijk in huis. Vooral in de woonkamer zijn ze voor een belangrijk deel bepalend voor de uitstraling. Het is nog niet zo lang geleden dat er voor de vloer in een woonkamer gewone plavuizen werden gebruikt. Ze brachten geen sfeer in de woonkamer en voelden daarbij ook nog eens koud aan. Voor een warmere uitstraling werd er overgestapt op zeil. Dat was al een hele verbetering, omdat zeil in meerdere kleuren geleverd kon worden. Tegenwoordig wordt er ook nog steeds zeil gebruikt, maar de verbeterde soorten. Er is nu zelfs zeil die bijna niet meer van echt hout te onderscheiden is. Ook is het zeil dikker dan vroeger, zodat het warmer aanvoelt. Omdat er steeds verder werd gezocht voor de vloer werd er gekozen voor vloerbedekking die in veel kleuren en designs leverbaar is. Het nadeel is dat het snel vuil wordt. Het vuil dat aan je schoenen blijft zitten als je naar binnen loopt, zal op de vloerbedekking achterblijven. Daarom moet je vloerbedekking na een betrekkelijk korte periode laten reinigen. Daar zijn kosten aan verbonden, omdat je het schoonmaken het beste kunt overlaten aan de specialist. Hij weet het beste wat er gebruikt moet worden om de vloerbedekking te reinigen. Om van deze nadelen af te komen ging men vervolgens over op tegels en hout. Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken, maar, omdat ze vaak ook koud aanvoelen, worden over de tegels vloerkleden gelegd.

Hout

Voor een fijne warme uitstraling in een woonkamer is een houten vloer van TrendVloeren geschikt. Nu kun je voor een houtenvloer massieve planken gebruiken. Ze zijn niet alleen mooi, maar gaan ook lang mee. Een massief houten vloer kun je zelf leggen als je een beetje handig bent. Je moet er wel rekening mee houden dat de ondervloer vlak is. Ook moet je ervoor zorgen dat je ruimte bij de muren en andere obstakels overlaat. De houten vloer zal, als hij warm wordt, uitzetten en daar moet hij ruimte voor hebben. Zou je geen ruimte overlaten dan zal de houten vloer omhoogkomen, omdat hij niet kan uitzetten. Het is zelfs mogelijk dat hij er gewoon uitklapt. Dat moet je natuurlijk voorkomen. Het is ook belangrijk dat er een ondertapijt wordt gebruikt. Dan zul je de voetstappen niet zo goed kunnen horen wanneer er over gelopen wordt.

Laminaat

Veel mensen, die wel graag een houten vloer willen, maar een van massief houten planken niet kunnen betalen, kiezen voor een andere mogelijkheid. Zij kiezen dan een vloer van laminaat. Laminaat wordt tegenwoordig veel gebruikt. Het laminaat van tegenwoordig is bijna niet meer van echt hout te onderscheiden en gaat lang mee. Laminaat is uit lagen opgebouwd. Voor de onderste laag wordt melanine gebruikt. Op deze grondlaag wordt de papier laag aangebracht die bijvoorbeeld voorzien is van een houtstructuur. Over de papier laag wordt de toplaag aangebracht. Het is de toplaag die het geheel krasvrij maakt. Door een goede laminaatsoort aan te schaffen zal deze langer mee gaan. Laminaat heeft het belangrijke voordeel dat het door iedereen, die een beetje handig is, gelegd kan worden. Het heeft een kliksysteem waardoor de delen gemakkelijk aan elkaar kunnen worden geklikt. Door de uiteinden van de delen wat schuin af te laten lopen, lijken het net houten planken.

Bron: Woningvoordeel

Author

marketing@problemenkwijt.nl