Zo richt jij je tuin perfect in!

Een tuin inrichten is best lastig, hij moet er zowel goed uitzien als functioneel zijn. Je wil er in de zomer lekker kunnen zitten, maar niet elke winter tientallen stoelen en banken naar binnen moeten sjouwen. Gebruik daarom deze tips om jouw tuin perfect in te richten!

Houd rekening met de zon

Je kunt het meest prachtige terras in je tuin hebben, maar als er nooit zon schijnt is het zonde. Denk voordat je zomaar dingen neer gaat zetten na over waar de zon schijnt. Misschien blokkeert de schutting de zon in een groot deel van je tuin, en heb je in die delen van de tuin dus ook weinig tot niks aan een terras. Je kunt dit inschatten, maar uit ervaring schatten is het beste. Als het zomer is, teken dan gewoon een keer af waar de zon schijnt zodat je er niet naast zit.

Kleine tuin, inklapbare meubels

Als je niet zo’n grote tuin hebt is dat geen probleem, maar houd daar rekening mee tijdens het inrichten. Een overdreven volle tuin is sowieso niet mooi, dus neem niet te veel meubels in je tuin. Kies voor een paar van de meubels die je wél in je tuin pakt voor inklapbare meubels. Zo zijn bijvoorbeeld inklapbare ligstoelen handig, die kun je in de winter gewoon ergens opbergen zonder dat ze veel ruimte innemen. Ook uitklapbare stoelen aan de muur zijn superhandig, dan heb je zo een paar extra stoelen voor als er bezoek komt.

Lampen

Door verlichting kun je de hele sfeer van de tuin aanpassen. Je kunt ook de tijd waarin je in de tuin kan zitten vergroten. Met lichten kun je ook als het donker wordt langer buiten zitten, en met warmtelampen kun je zelfs in de winter buiten gaan zitten als je het wil. Je kan ook voor een vuurkorf kiezen, als dat beter bij de sfeer van je huis past.

Author

marketing@problemenkwijt.nl