Inrichting-Badkamer-Myhomeservices

De badkamer inrichten doe je zo!

Een badkamer inrichten kan een moeilijke opgaven zijn. Er zijn namelijk veel keuzes die je kunt maken. Deze hebben allemaal invloed op de uitstraling van uw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren die je gebruikt, welk soort sanitair je neerzet of hoe je praktisch met de ruimte omgaat. Lees hieronder daarom de beste tips voor het inrichten van jouw badkamer.

Lichte kleuren

De kleur in de badkamer is een heel belangrijk element voor deze kleine ruimte. De kleur bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de uitstraling van de badkamer, maar ook hoe groot de badkamer lijkt. Voor een ruimtelijk effect kun je het beste neutrale kleuren gebruiken. Deze zorgen ervoor dat de badkamer groter oogt. Daarnaast raak je natuurlijk minder snel uitgekeken op lichte en neutrale kleuren.

Slim opbergen

Bij de badkamer inrichting is het heel belangrijk om slim gebruik te maken van de ruimte en op deze manier ook alle losse spullen handig op te bergen. Zo zorg je voor een opgeruimde en rustige badkamer. Wees hierbij creatief met de ruimte. Zo zijn er altijd hoekjes en wanden die u kunt gebruiken om een kastje of mooie plankjes op te hangen. Er bestaan ook handige apothekerskasten voor in je badkamer.

Less is more

Less is more… Een bekende uitspraak in de kunstwereld. En dat geldt ook zeker voor de inrichting van je badkamer. Te veel elementen in een ruimte zorgt al snel voor een rommelige ruimte terwijl je badkamer juist een plek is waar we ons willen ontspannen na een lange dag. Door bijvoorbeeld te veel accessoires toe te voegen kan de ruimte benauwd aanvoelen. Hoe minder, hoe rustiger dus. Zeker voor een kleine badkamer is deze tips erg handig.

Verlichting

Verlichting zorgt voor veel sfeer in een ruimte. Dat geldt ook voor de badkamer. Vergeet daarom bij het inrichten niet om voldoende verlichting op te hangen. Hier hoort praktische verlichting bij zoals een badkamerspiegel met verlichting of dimbare verlichting in de douche. Maar het beste is nog altijd daglicht. Hoe meer daglicht er in de ruimte binnen kan vallen hoe groter de ruimte lijkt. Bekijk daarom ook goed of het raam wel genoeg licht binnen laat vallen.

Maak keuzes

Hoe groter de ruimte, hoe meer je hier natuurlijk in kwijt kunt en hoe makkelijker je de badkamer in kunt richten. Dat betekent dat je bij een kleinere badkamer toch keuzes zal moeten maken. Hoe vaak ga je nou echt werkelijk gebruik maken van een bad en is een toilet in de badkamer echt noodzakelijk? Ga dit voor jezelf na en maak gerichte keuzes zodat je voldoende ruimte kunt besparen. Daarnaast is een bad gecombineerd met een douche ook een ruimtebesparende optie.

Author

marketing@problemenkwijt.nl