Industriële-Look-Myhomeservices

Een chique uitstraling met een industriële look

Dat het een rage is om een industrieel tintje aan het interieur te geven, zul je nu inmiddels zijn opgevallen. Je zult wel die plotselinge metamorfose van behang en kunststof naar beton en roestvrijstaal in de woning van een familielid hebben gezien. Of het roestvrijstalen pijpwerk en de stalen lampen die er plotseling in jouw lieveling’ s restaurant opdoken. …Of die ene stainless steel trap naar de zolder, voorzien van antislip. En natuurlijk niet te vergeten die betonnen muren die vaak niet geverfd zijn en er nogal ruw uitzien. Heel chique, maar check voor de veiligheid of het beton herstel nodig heeft.

Ondanks de vele elementen die wat weg hebben van een oude fabrieksruimte heeft deze look een uitermate chique uitstraling die ook nog vrij makkelijk in onderhoud blijkt te zijn. Roestvrijstaal is naast zijn mooi glanzend uiterlijk zeer bestendig tegen corrosie en heeft geen andere organische materialen nodig voor bescherming. Om de glans erin te houden en vuil af te zetten is onderhoud belangrijk, zoals bij elk ander functioneel of decoratief materiaal gewenst. Beton is solide waarbij het uiterlijk van de bewerking afhangt. Ook beton is makkelijk af te nemen, simpelweg met een vochtige doek en indien gewenst, met reinigingsmiddel.

Hype rond industriële look


De Hype rond de industriële look is ontstaan in Amerika. Er was een tekort aan woonruimte, hierdoor werd in de plaats van huizen gebruik gemaakt van fabrieksruimten en andere industriële gebouwen om er te wonen. De ruwe muren en staalconstructie die bleef echter staan. Zo werd de nieuwe stijl van interior design “Industrial look” geboren. Om te voldoen aan de eisen van de ontstane hype zal daarom een combinatie van beton en roestvrijstaal aanwezig moeten zijn waarbij gietijzeren kolommen een goed vertrekpunt vormen. Je kunt dan zelf aan de slag en je creativiteit de vrije loop geven.

Maar, heb je een niet al te creatieve geest of wil je zeker zijn dat je het aan het goede eind hebt? … of gewoon de perfecte industriële look waar eenieder het over heeft? Dan ik het zeker raadzaam om een architect in te huren om van je huis een mooi geheel te maken.

Author

marketing@problemenkwijt.nl