Afvoer verstopt, wat nu?

Je bent rustig de afwas aan het doen op een zondag avond. Nadat je eindelijk klaar bent trek je de stop uit de afvoer en wacht je tot het water wegloopt. Tot je verbazing duurt dit wel heel lang. Daarbovenop hoor je een borrelend geluid dat je normaal gesproken niet hoort wanneer er water door de afvoer loopt. Een verstopte afvoer is waar je direct aan denkt en je krijgt het meteen warm. Je hebt je afvoer nu eenmaal nodig in het dagelijks leven en op een verstopping zit je dus echt niet te wachten, wat nu?

Waarom is de afvoer verstopt?

Een afvoer is er natuurlijk voor gemaakt om water weg te laten stromen, maar dit kan door verschillende dingen verstoort worden. Een afvoer zal nooit verstoppen wanneer hier alleen water doorheen stroomt. Het is echter onvermijdelijk dat er in een afvoer andere dingen terechtkomen zoals eten, zeepresten en haren. Deze zorgen voor kleine ophopingen die uiteindelijk kunnen uitbreiden tot een volledige verstopping. Wanneer de afvoer verstopt is heb je een groter probleem en hoe los je dat dan op? 

Hoe ontstop ik zelf mijn afvoer?

Wanneer je met een verstopte afvoer zit wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zodat je je afvoer weer kunt gebruiken. Om je hier een handje bij te helpen hebben wij vast de beste tips verzameld waarmee jij zelf je afvoer kan ontstoppen. 

  • Spoel de afvoer door met baking soda en heet water
  • Ontstop de afvoer met een rubberen plopper
  • Draai de sifon los en maak deze grondig schoon

Hulp van een professional

Hebben deze methodes niet het gewenste resultaat? Ga dan niet zelf aan de slag met een ontstoppingsveer met de kans om grote schade te veroorzaken. Het is slimmer om een vakman in te schakelen met veel ervaring in het ontstoppen van een afvoer. Zo word je zelf niet vies, staat je keuken niet blank en kun je een hoop kosten besparen. Twijfel daarom niet en bel of mail met een vakman bij jou uit de buurt wanneer je afvoer is verstopt!

Author

marketing@problemenkwijt.nl

Woontrends gezien op Funda

augustus 11, 2020