De beste materialen voor een warme winterpyjama

De zomer zit er weer op en de dagen worden weer kouder en korter. Maar geen reden om sip te zijn! Maak het gezellig en haal de warmte in huis. Met een heerlijk warme pyjama breng jij in ultiem comfort de winteravonden door. Welk materiaal is het beste voor een warme pyjama? 

Er zijn een hoop materialen die lekker warm zijn. Maar niet iedereen vindt hetzelfde materiaal fijn. Op basis van wat jij het prettigst vindt kun je het kiezen uit:

Flanel

In flanel zitten geen synthetische materialen verwerkt. Maar bestaat voor 100% uit katoen. Als je gevoelig bent voor allergische reacties, is dit een goede optie. Het materiaal is sterk en houdt warmte goed vast. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest, want flanel rekt niet mee. Heb je het echt snel koud ’s nachts? Dan kun je beter voor badstof of velours kiezen. 

Photography of Woman Sitting on Chair Near Window

Badstof

Badstof bestaat uit een combinatie van katoen (80%) en polyester (20%). Het polyester zorgt voor de elasticiteit. Zodat je tijdens de nacht eenvoudig kunt bewegen. Op zoek naar een pyjama van badstof? Bekijk deze donkerblauwe Ringella pyjama.

Velours

Velours houdt warmte goed vast en heeft dezelfde bestanddelen als badstof. Het verschil tussen velours en badstof is de manier waarop het geproduceerd wordt. Badstof is “niet geschoren” terwijl bij velours alle lusjes open geschoren zijn. Als resultaat voelt velours een stuk zachter aan.

Satijn

Een satijnen nachthemd geeft een echte luxe en chique uitstraling. Satijnen pyjama’s zijn haast zonde om enkel in bed te dragen. Je ziet deze daarom ook veel terug in “pyjamatrend”. Hierbij draag je jouw sleepwear gewoon overal naartoe. Door de verzorgde look van satijn, zien we het veel op die manier gebruikt worden door fashionista’s. 
Maar het houdt je daarnaast ook gewoon lekker warm ’s nachts. Kies voor een pyjama met een binnenkant van katoen zo lig je comfortabeler.

Wol

Waarschijnlijk is wol een van de eerste materialen waar je aan denkt bij een warme pyjama. Wol is ook echt een perfecte manier om warm te blijven. Het enige nadeel is, dat het kan gaan jeuken en de huid irriteren. Merinowol biedt daar de oplossing voor. Eerder hing hier een aardig prijskaartje aan, maar tegenwoordig hoeft het helemaal niet duur meer te zijn!

Dik Katoen

We zouden het bijna vergeten, maar dik katoen werkt ook gewoon hartstikke goed om warm te blijven. Vooral als je in de nacht snel gaat zweten, is katoen perfect. Het absorbeert vocht erg goed een reguleert de warmte. Ook prijstechnisch is dik katoen voordeliger dan de andere materialen.

Author

marketing@problemenkwijt.nl

Hoe kies je de perfecte vloer?

september 27, 2019