Dit heb je nodig voor een geschikte thuiswerkplek?

Sinds de pandemie is thuiswerken een bekend fenomeen geworden voor velen. Hoewel het misschien ideaal klinkt om vanuit huis te werken, is dit niet altijd direct het geval. Er zijn een aantal factoren die een grote rol spelen als het aankomt op een prettige thuiswerkplek. Welke dit zijn, lees je in dit artikel.

Creëer je eigen werkplek binnen jouw woning

Wanneer je thuis werkt, is het belangrijk dat je een plek uitkiest die vanaf dat moment jouw thuiswerkplek wordt. Op deze manier kun je werk en privé het best gescheiden houden. Uit gemak gaan mensen hun dag van start op een plek wat ze op dat moment het beste uitkomt, terwijl het veel beter is om een specifieke thuiswerkplek uit te kiezen zodat het voelt alsof je ‘naar je werk gaat’. Denk hierbij aan een extra kamer in jouw woning, of wanneer je deze luxe niet hebt aan de eettafel. Bij de laatste optie is het van groot belang dat je na het werken jouw laptop afsluit en wegstopt zodat de eettafel na werktijd niet meer als werkplek wordt beschouwd, en hier gezellig aan gegeten kan worden. Wanneer je een extra kamer hebt binnen jouw woning is dit helemaal ideaal, je kan de ruimte afsluiten en dit beschouwen als jouw persoonlijke kantoor, ook ideaal voor tijdens calls dat er niemand door het beeld hoeft te lopen wanneer je niet alleen woont. 

Zorg voor een comfortabele en juiste houding

Het klinkt zo simpel, maar dat is het voor velen toch niet: een goede houding tijdens het thuiswerken. Door een goede houding aan te nemen voorkom je rugklachten en daardoor ook gezondheidsklachten. Toch kiezen velen mensen uit gemak een stoel van thuis zoals de eettafel stoel om aan te werken. Op de lange termijn kan dit echter voor veel klachten zorgen. Investeren in een bureaustoel is daarom geen overbodige luxe, en wordt vaak door de werkgever gedeclareerd. Ook is het mogelijk om een kantoorstoel vanuit het werk mee te nemen naar je thuiswerkplek.

Zorg voor een rustige omgeving

Wanneer je jouw thuiswerkplek hebt uitgekozen en de juiste houding hebt aangenomen, is het belangrijk dat jouw thuiswerkplek rustig aanvoelt zodat je geconcentreerd te werk kunt gaan. Dit betekent dat je zo weinig mogelijk afleiding moet hebben van externe factoren. Denk aan een televisie die aanstaat op de achtergrond, of een rommelig bureau. Hoe rustiger jouw omgeving, hoe minder afleiding je hebt en hoe makkelijker het voor jou is om je te focussen op jouw werkzaamheden.

Author

marketing@problemenkwijt.nl