Zo-Voel-Jij-Je-Thuis-In-Een-Nieuw-Huis

Zo voel jij je zo snel mogelijk thuis in je nieuwe huis

Al maanden kijk je uit naar deze dag, de verhuizing naar je nieuwe stekje. Je hebt al het een en ander opgeknapt of geverfd, misschien wat nieuwe meubeltjes gekocht. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar je spullen over te verhuizen. Toch kan het nog wel een tijdje duren voordat je helemaal gewend bent in je nieuwe huis. Alles is nieuw, je ontdekt continu nieuwe dingen en komt erachter dat je toch nog nieuwe meubels of accessoires moet kopen. De eerste weken zal het dan ook voelen alsof je in een hotel bent beland. Toch zijn er een paar tips die dit proces zullen versnellen. Je leest ze hieronder!

Pak de dozen zo snel mogelijk uit

Thuis voelen in een nieuw huis begint ermee dat je zo snel mogelijk de verhuisdozen uitpakt. Onuitgepakte dozen geven een onaf gevoel en je woning ziet er zo ongezellig uit. Maak daarom wanneer je verhuisd bent zo snel mogelijk zoveel mogelijk verhuisdozen leeg. Als je het over een aantal weekenden verdeeld ben je daar zo klaar mee. Verdeel daarnaast een ruimte waar je alle dozen in verzamelt. Zo heb je toch rust in je huis en daardoor ook in je hoofd.

Wees kritisch welke spullen je houdt

Om heimwee na de verhuizing naar je oude huis te voorkomen, ben je misschien geneigd om zoveel mogelijk van je spullen mee te nemen naar je nieuwe plek. Toch kan het zijn dat die lamp zo mooi in de hoek van je oude huis stond, maar in je nieuwe woning helemaal niet goed tot zijn recht komt. Neem daarom afscheid van spullen die niet passen in je nieuwe inrichting om te voorkomen dat het een ongezellige bende wordt.

Leef in je nieuwe huis en je nieuwe buurt

Als je een beetje op orde bent met een paar kamers die leefbaar zijn, is het belangrijk dat je nieuwe huis als jouw plekje gaat voelen. Ook al is een verhuizing druk en succesvol, probeer bijvoorbeeld lekker te koken in je nieuwe keuken en neem de tijd om gezellig te tafelen. De avond van de verhuizing heb je waarschijnlijk geen zin om nog te koken, maar probeer dan toch een simpele maaltijd te maken met een wijntje erbij. Zo heb je meteen een goede start in je nieuwe huis en zul jij je binnen no-time thuis voelen. Ben je ook naar een nieuwe buurt verhuisd? Wandel er dan regelmatig doorheen. Misschien maak je al kennis met de buren. Wennen en je thuis voelen in een nieuw huis en nieuwe buurt kost tijd, daar is niet aan te ontkomen. Maar met deze drie tips zul je zien dat je je sneller op je gemak voelt in je nieuwe woning. Na een tijdje zul je blij zijn met je nieuwe stekje!

Author

marketing@problemenkwijt.nl

Woontrends gezien op Funda

augustus 11, 2020