Studentenkamer: interieur tips

Ga jij verhuizen naar een studentenkamer? Welke spullen neem je mee en hoe ga je het inrichten? Vaak is een kamer in steden zoals Nijmegen, Utrecht, Groningen of Amsterdam lekker compact. Je wil de ruimte dus zo efficiënt mogelijk benutten. Hierbij enkele handige interieurtips.

Werk in de hoogte

We willen vaak zoveel mogelijk in een kleine ruimte proppen en dat is begrijpelijk. Een goede investering is in dat geval een hoogslaper. Zo benut je de ruimte van vloer tot plafond. Je kunt ervoor kiezen om eronder een bank te plaatsen of een bureau: ideaal! Koop een hoge kast, ook op deze manier benut je waardevolle ruimte.

Maak gebruik van lichte kleuren

Een kleur op de muur geeft sfeer aan je kamer, zeker doen dus. Ik raad je wel aan om gebruik te maken van lichte tinten. Je kamer lijkt optisch groter! Daarnaast geeft het rust, waardoor je lekker geconcentreerd kunt studeren. Felle kleuren kun je terug laten komen in je accessoires. Een kussen is ook lekker makkelijk te vervangen als je weer eens op iets bent uitgekeken.

Ga voor functionaliteit

Kies meubels die je op meerdere manieren kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een bed, dat ook als bank kan dienen of een nachtkastje met opbergruimte. En wat dacht je van een uitklaptafel aan de muur, die verdwijnt al je hem niet nodig hebt! Super functioneel toch? Dit zorgt ervoor dat je extra ruimte hebt wanneer vriendinnen over de vloer komen.

Kies tweedehands

Het studentenbudget is meestal niet heel erg groot, kies daarom voor tweedehands! Er wordt heel veel aangeboden op online platformen en thriftshopping is ook nog een heel erg hip tegenwoordig.Voor een paar cent kun je hele leuke items op de kop tikken. Combineer je dit met een aantal nieuwe spullen, dan is je kamer helemaal ready to go.  

Author

marketing@problemenkwijt.nl