Myhomeservices-Verhuis-Tips

Slim inpakken voor een verhuizing doe je zo

Inpakken voor je verhuizing, hoe pak je dat het beste aan? De verhuisdag nadert nu echt en je maakt je zorgen over hoe je al je spullen ingepakt, in de verhuiswagen en weer uitgepakt krijgt. Dat is heel begrijpelijk, maar je zorgen zijn nergens voor nodig. Er zijn een hoop trucjes waarmee je het hele proces een stuk slimmer kunt aanpakken. Wij hebben alvast een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Welke dat zijn lees je hieronder.

1. Doe vuilniszakken om kleren

Waarom zou je al je kleding stuk voor stuk uit de kast halen, als het ook veel makkelijker kan? Met een vuilniszak kun je de kledingstukken bij elkaar binden. Zo kun je ze op de hangertjes laten en direct vanuit de kledingkast in de verhuiswagen laden. In je nieuwe huis hang je ze met hetzelfde gemak weer in de kast. het is verstandig om extra grote vuilniszakken te gebruiken, zodat je de kleding wel helemaal bedekt en ze niet vies kunnen worden tijdens de verhuizing.

2. Pak servies in met handdoeken

Je servies moet veilig ingepakt worden. Je handdoeken moeten ook mee. Één plus één is twee, dus waarom combineer je deze twee niet? Je handdoeken zijn het perfecte inpakmateriaal voor je borden. Voor extra stevigheid maak je pakketjes van 2 of 3 borden in een handdoek en plak je deze dicht met tape. Zo bespaar je inpakpapier en bubbeltjesplastic. Daarnaast bespaar je ruimte in je verhuisdozen. Wist je trouwens dat je de borden het beste verticaal in de doos kunt plaatsen? Zo is het risico op beschadiging kleiner.

3. Sluit je flesjes met folie

Je wilt natuurlijk niet dat je er bij het uitpakken van de verhuisdozen achter komt dat alles onder de bodylotion of shampoo zit. Daarom is het verstandig om de flesjes extra veilig in te pakken. Neem een stukje huishoudfolie en doe het over de opening van het flesje. Daarna doe je de gewone dop erop.

4. Stop boeken in rolkoffers

Boeken zijn meestal de zwaarste spullen die je moet sjouwen tijdens een verhuizing. Als je je rug wilt sparen, kun je de boeken ook in een rolkoffer doen. Zo kun je ze gewoon naar de verhuiswagen toe rollen, wat veel minder energie kost. Je rolkoffer moet je sowieso meenemen, dus ook met deze tip sla je twee vliegen in één klap. Heb je geen rolkoffers? Dan kun je ook speciale boekendozen gebruiken. Dit zijn extra kleine en stevige verhuisdozen waarin je je boeken perfect kunt vervoeren.

Author

marketing@problemenkwijt.nl