Velours gordijnen in allerlei kleuren

Velours gordijnen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Velours is een heel oud materiaal, bijna iedereen kent het vanuit bijvoorbeeld theaters en oude herenpanden en kastelen. Ook als gordijnstof wordt velours al decennialang gebruikt. Echter de laatste jaren werden er voor gordijnen wat lichtere stoffen gebruikt, toch lijkt het velours gordijn een ommekeer te maken, we zien ze steeds vaker terug in allerlei soorten interieur. Niet enkel meer in de bordeaux rode variant maar in alle kleuren van de regenboog!

Velours in een stil, luxe en spannend interieur

Er is geen enkele stof die zo mooi kleurt als velours. We zien vandaag de dag vooral die diepe kleuren zoals patrol blauw, roze of okergeel terug als gordijn. Als jij je interieur wat luxer wilt maken, wat stiller of spannender, dan zijn velours gordijnen daar uitstekend geschikt voor. Bovendien hebben de gordijnen van velours goede akoestische eigenschappen. Dit materiaal dempt mooi het geluid in holklinkende ruimtes. Wil je graag nog meer body of verduistering voor op bijvoorbeeld de slaapkamer? Dan kan je velours ook prima combineren met een verduisterende voering.

Wat is velours nu precies?

Velours is de gesneden variant van fluweel. Door het opruwen, lossnijden of het lostrekken van de poollussen in fluweel ontstaat er een heerlijk zachte stof. In vergelijking met gewoon fluweel is velours zwaarder en minder glanzend. Daarbij kun je ook nog kiezen uit twee verschillende velours. Je hebt namelijk staand velours en streekvelours. Zoals de naam al zegt, bij staand velours staan de haartjes rechtop en bij streekvelours zijn ze plakt gestreken in één richting. Die laatste vorm lijkt precies op fluweel.

100% katoenen velours gordijnen

Er zijn verschillende redenen om voor gordijnen van velours te kiezen. Daarbij kun je op de volgende punten letten. Kijk als eerste of het velours 100% katoen is. Wanneer je ook graag meewerkt aan een betere wereld zorg dan dat de gordijnstof het BCI kenmerk heeft. Dit staat voor Best Cotton Initiative en staat voor katoen dat geproduceerd is door katoenboeren met respect voor de natuur. Daardoor wordt het milieu minder belast en betaal je een eerlijke prijs. Dit katoen wordt overigens pas in Nederland geverfd in de gewenste kleuren. Hier vangen we het giftige afvalwater netjes op waardoor in de katoenproducerende landen het milieu niet vergiftigd wordt. Omdat Velours momenteel enorm populair is hebben leveranciers ook meerdere soorten velours ontwikkeld. Naast de 100 % katoenen velours gordijnen zijn er bijvoorbeeld ook hele mooie polyester velours gordijnen te koop. Deze zijn vele malen voordeliger dan de katoenen variant. 

De confectie van je gordijnen

Velours gordijnen kun je op verschillende manieren laten maken. Meestal wordt er gekozen voor plooien. Ook zie je vaak dat er zeilringen gebruikt worden. Maar mocht je zelf een andere techniek willen bijvoorbeeld wave gordijnen is dat natuurlijk ook mogelijk. Kies in zo’n geval dan wel voor kamerhoge gordijnen.

Wil jij meer weten over velours gordijnen of ben je op zoek naar mooie gordijnen waar jij jouw interieur mee kunt verrijken? Kijk dan eens op de website www.echtgordijn.nl.

Author

marketing@problemenkwijt.nl