Jouw perfecte inrichting in 7 stappen!

Je hebt net een nieuw huis gekocht of je wilt de stijl van één kamer aanpassen, puur omdat je toe bent aan verandering! Maar hoe kies je voor een inrichting die helemaal aansluit op jouw wensen? Natuurlijk wil je je er helemaal jezelf in kunnen zijn, dus je gaat op zoek naar meubilair, decoraties en accessoires. In zeven stappen kun jij klaar zijn!

Stap 1. Kies een stijl

Woon je in een rustieke boerderij? Of word je dagelijks wakker in een modern appartement? Een klassieke stijl of Scandinavische past altijd goed bij een boerderij. Voor een appartement kun je kiezen voor een rock ‘n roll of oosters thema. Experimenteren mag, maar let erop dat de stijl bij je woning past!

Stap 2: Maak een moodboard

Knip plaatjes uit tijdschriften die je aanspreken. Let op kleuren, maar ook op vormen. Plak ze op een groot vel wit papier of op karton. Tadaa, je moodboard is klaar! Deze tool gaat je helpen om de sfeer van je kamer te bepalen. Wie weet kom jij zo tot meer) verrassende creatieve inzichten?

Stap 3. Kies een kleur voor de vloer en de muren

Een goede ondergrond is alles. Ga je voor pastel, dat nu in de mode is? Of houd je meer van felle kleuren? Alleen waar jij je prettig bij voelt, telt! Let wel op dat je de kleuren goed combineert. Kies bijvoorbeeld voor meerdere basiskleuren en gebruik één kleur als hoofdkleur. Gebruik eventueel een kleurenwaaier om de kleuren te bepalen.

Stap 4. Zoek je meubelen uit

Koop je tweedehands spullen in of ga je voor gloedjenieuw? Tweedehands meubelen kun je mooi opknappen. Zo kun je een bank opnieuw laten stofferen voor een moderne of juist retro look. Toch maar nieuwe meubels? Particuliere winkels bieden vaak originele spullen dan grote bouwmarkten. Kijk eens lekker rond en vergeet niet dat je meubels bij je vloer en muren moeten passen!

Stap 5. Zorg voor goede verlichting

In een kamer moet je voldoende (dag-)licht hebben, anders raak je misschien wel depressief. Uiteraard moet je voor lampen kiezen die bij de stijl van je interieur passen, maar je moet ook op de sterkte van de lampen letten. Je kamer moet ook in de avonduren voldoende belicht zijn!

Stap 6. Ga op zoek naar een blikvanger

Elke kamer zou iets moeten bevatten wat onmiddellijk het oog trekt. Is je kamer helemaal wit? Plaats dan een knalrood standbeeld. Staande ovatie gegarandeerd! Of wil je juist het standbeeld van je opa als militair plaatsen? Alles kan en alles mag, zolang je er maar voor zorgt dat je ‘eyecatcher’ niet uit de toon valt.

Stap 7. Plaats mooie (maar ook nuttige) accessoires

Een tijdschriftenhouder naast je tafel? Een spiegel waarin je jezelf van top tot teen kunt bewonderen? Het zijn maar een paar voorbeelden van nuttige accessoires waarmee je je kamer kunt opleuken. Accessoires verrijken je stijl en zorgen voor een huiselijke sfeer. 

Twijfel je over een stijl of heb je moeite met het kiezen van een inrichting? Je kunt altijd een interieurdeskundige inschakelen voor advies! Tegenwoordig wordt er heel veel met 3D-tekeningen gewerkt, dus je kunt je kamer al bewonderen voordat je ook maar één likje verf hebt gelegd. Waar wacht je nog op? Ga lekker shoppen en designen!

Author

marketing@problemenkwijt.nl