6 nuttige verkooptips waarmee je je woning sneller verkoopt

Staat je woning al veel te lang te koop en vind je het lastig om je kijkers echt enthousiast te maken over je woning? In de huidige woningmarkt zou je verwachten dat je je woning snel kwijtraakt. Des te frustrerend is het dus als het maar niet lijkt te lukken. Twijfel je of je het verkoopproces wel goed aanpakt? Lees dan deze 6 nuttige verkooptips waarmee je je kijkers wél enthousiast maakt.

1. Ruim je huis goed op

Opgeruimd staat netjes. Je moeder zei het waarschijnlijk altijd, maar ook voor het verkopen van je huis is het een gouden tip. Is je woning tijdens de fotosessie en de bezichtigingen een rommeltje, dan wordt het lastig om potentiële kopers te overtuigen. Verwijder dus zoveel mogelijk overbodige spullen uit je woning (zelfs in de keukenkastjes en andere opbergruimtes) en zorg voor lege, opgeruimde vertrekken. 

2. Hou het neutraal

Is jouw woning ingericht in een behoorlijk uitgesproken stijl? Overweeg dan om je interieur voor het verkoopproces enigszins neutraler en gangbaarder te maken. Jij houdt misschien van die felle kleuren en extravagante meubelstukken, maar de kans is groot dat de gemiddelde Nederlander daar anders over denkt. 

3. Maak je woning schoon en fris

Het spreekt waarschijnlijk voor zich, maar het is uiterst belangrijk om je woning goed schoon te maken voordat er kijkers over de vloer komen. Kopers vinden een schoon huis dat altijd goed onderhouden is immers heel belangrijk. Maak je woning dus vrij van stof, poets je badkamertegels blinkend schoon en laat je keuken weer stralen.

4. Zorg voor rust en ruimte

Luid draaiende wasmachines en blaffende honden bezorgen je potentiële kopers hoofdpijn. Een vredige, rustige uitstraling is wat je wilt creëren om de kans zo groot mogelijk te maken dat je kijkers enthousiast weer naar huis gaan. Hierbij hoort ook het aanharken van je tuin en het weghalen van felle, scherpe kleuren in je interieur.

5. Houd je huisdieren buiten de deur

Huisdieren zijn leuk, maar werken niet bevorderlijk bij het verkopen van je huis. Breng je kat of hond dus ergens anders onder en leg voerderbakken en kattenbakken uit het zicht. Laat je huis ook goed luchten, zodat alle dierengeurtjes verdwenen zijn.

6. Zorg dat kleine klusjes gedaan zijn

Kampt je woning met kleine gebreken die potentiële kopers zouden kunnen afschrikken? Lekkende kranen, piepende deuren en afbladderend behang geven je huis geen goede indruk. Zorg er dus voor dat deze kleine klusjes gedaan zijn voordat er kijkers langskomen. Kijk je op tegen de kosten? Bedenk dan dat een 5000 lager bod nog veel meer pijn doet aan je portemonnee.

Bron: https://www.workmakelaardij.nl/verkoop/

Author

marketing@problemenkwijt.nl