Accentmuur-Kiezen-Myhomeservices

De perfecte accentmuur kiezen

Het kiezen van de juiste kleur muur is een flinke opgave. Je muren spelen een belangrijke rol in het interieur van je woning. Ben jij geen fan van gekleurde muren of vind je één muur als eyecatcher mooier? Dat kan! Kies dan voor een accentmuur. Accentmuren worden steeds populairder en worden veel gebruikt in moderne interieurs. Het kiezen van een accentmuur hangt af van heel wat factoren. Hoeveel we geen kijkje kunnen nemen in je interieur zijn er toch enkele basisregels die van toepassing zijn in ieder interieur. In dit blog lees je hoe je de accentmuur kiest die perfect bij jouw interieur past. 

Accentmuur kiezen

Voordat je gaat bepalen hoe je accentmuur er uit komt te zien, is het wel fijn als je weet welke muur je als accentmuur wilt gebruiken. Iedere muur heeft een andere effect. Een accentmuur op de achtergrond zal de ruimte naar je toe trekken terwijl een zijdelingse muur met een accentmuur de muur langer doet lijken. Het plafond als accentmuur kiezen doet de ruimte direct een stuk kleiner en intiemer lijken. Dit is vooral mooi in herenhuizen of een loft met hoge plafonds.

Kleuren accentmuur

Is je accentmuur niet groot? Dan kan je het beste kiezen voor pure en opvallende kleuren. Hoe groter het oppervlak van je accentwand is, hoe lichter de kleur van je accentmuur kan zijn. Heb je een grotere accentmuur? Dan kan je gebruik maken van kleuren die minder zuiver zijn. Minder zuivere kleuren zijn kleurtinten die meer grijs bevatten of een combinatie van verschillende kleurtinten. Door te spelen met kleuren kan je ervoor zorgen dat een klein oppervlak evenveel indruk zal maken als een grote accentmuur in een lichte kleurtint. Omgekeerd zullen zachte kleurtinten er ook voor zorgen dat je muur niet schreeuwt om aandacht.

Natuurlijke verlichting

Natuurlijke verlichting is een belangrijke factor om rekening mee te houden met het kiezen van een accentmuur. Muren met weinig daglicht ogen een stuk donkerder. Kies daarom met een donkere ruimte voor lichtere muren. Twijfel je over welke kleur je precies wil? In de bouwmarkt kun je ook verftester kopen. Met de testers kan je een klein stuk van je muur verven en kun je beoordelen of je het wel of niet mooi vindt. Met veel daglicht zie je alles veel beter op de muren. Zorg daarom voor een even en effen basis op de muur, om oneffenheden te voorkomen.

Extra kleur toevoegen

Als je een accentmuur hebt gekozen is het mooi om een muur of meerdere muren ook nog van een kleurtje te voorzien. Kies voor een kleur die ook terugkomt in je accentmuur. Op deze manier ziet het er als een geheel uit. Je kunt kiezen uit toon-op-toon tinten of witte kleurtinten. 

Author

marketing@problemenkwijt.nl