My-Home-Services-Kleine-Slaapkamer

Een kleine slaapkamer inrichten doe je met deze tips

Een kleine slaapkamer inrichten is niet altijd even makkelijk. Alleen het bed neemt al ontzettend veel ruimte in beslag, zeker als je een tweepersoonsbed nodig hebt. Dus waar laat je dan nog al je andere spullen zoals boeken, kleren en schoenen. Hoe zorg je er daarnaast voor dat de slaapkamer er ondanks het kleine formaat toch gezellig uitziet? Kortom: hoe kun je een kleine slaapkamer creatief inrichten met veel kastruimte? Deze tips kunnen je hierbij misschien helpen!

1. Verhoogt bed

Wanneer je weinig ruimte hebt, moet je creatief gaan nadenken over kastruimte. De ruimte boven een bed kan niet handig worden benut, want dan wordt de kamer snel klein en bekrompen. Wanneer je in plaats daarvan simpelweg het bed verhoogt en de ruimte eronder benut, heb je praktische opbergruimte zonder dat het de ruimte beperkt.

2. Efficiënte bureau ruimte

Een bureau is in principe niet erg praktisch in de inrichting van een kleine slaapkamer. Toch heb je in sommige gevallen toch echt een bureau nodig. Dit kan natuurlijk, mits je de ruimte efficiënt benut. Onder, boven en naast het bureau is ten slotte veel ruimte over voor kastjes om spullen in kwijt te kunnen. Denk altijd aan de verticale ruimte die je ter beschikking hebt!

3. Opgeruimd staat netjes

In een kleine slaapkamer moet je er altijd voor zorgen dat de slaapkamer zo netjes mogelijk opgeruimd is. Dit zorgt ervoor dat de ruimte groter en frisser oogt. Dit geldt ook voor open kasten. Zorg dat alles er netjes in staat zodat het overzichtelijk is. Dat maakt al een groot verschil voor de sfeer en uitstraling van de kamer.

4. Spiegels

Spiegels maken een ruimte groter, maar als je je ruimte efficiënt wilt gebruiken is het niet handig om een grote spiegel te hebben. Gelukkig kun je wel grote spiegels aan kastdeuren hangen, want die ruimte gebruik je toch ergens ander voor. Zo lijkt de ruimte groter, kun je er mooi gebruik van maken tijdens het aankleden en wordt er ook nog eens geen ruimte verspild.

5. Gordijnen

Vrijwel iedereen droomt weleens van een hemelbed met grote gordijnen. Heb je een kleine slaapkamer waar dit niet past? Dan kun je dit realiseren door hoge gordijnen vanaf het plafond voor het bed langs te laten hangen. Zo krijg je een romantische sfeer, het ziet er goed uit en als je de kleuren licht houdt lijkt de slaapkamer ook nog eens groter en breder.

Author

marketing@problemenkwijt.nl