Myhomeservices-Op-Kamers-Thuis-Wonen

Op kamers versus thuis blijven wonen

Het kiezen of je wel of niet op kamers gaat wonen is een beslissing waar veel studenten mee kampen. De situatie per student is verschillend en beïnvloedt natuurlijk de keuze die uiteindelijke wordt gemaakt. ga je namelijk studeren in een stad die te ver weg is om te reizen vanuit thuis of kun je binnen een half uur op school zijn? Wij hebben de redenen voor zowel op kamers gaan als thuis blijven wonen op een rijtje gezet zodat jij een weloverwogen beslissing kan maken.

Waarom op kamers wonen?

Op kamers gaan is voor veel studenten een grote stap. Dit komt voornamelijk omdat ze nog niet weten hoe geweldig het kan zijn. Er zijn namelijk  enorm veel voordelen van op kamers wonen. We kunnen nu al zeggen dat als je de mogelijkheid krijgt om op kamers te gaan het zeker een aanrader is.

Zelfstandigheid

Als je op kamers gaat wonen ben je op jezelf aangewezen. Hierdoor wordt je heel snel zelfstandig en zul je dingen moeten doen zoals boodschappen, de was, bepalen wat je gaat eten en nog veel meer. De vrijheid hebben om zelf keuzes te maken en niet afhankelijk te zijn van andere mensen geeft veel voldoening. Bovendien kun je nu eindelijk tegen je ouders zeggen dat je echt wel zelfstandig bent.

Nieuwe vrienden

Je kunt als je op kamers woont makkelijk afspreken met vrienden en studiegenoten die ook in de stad wonen. Als je dichterbij anderen woont ben je sneller geneigd dingen samen te doen en creëer je sneller banden met studiegenoten die voor de rest van je studietijd en zelfs daarna heel waardevol kunnen zijn.

Geld

Op kamers wonen is meestal financieel de duurdere optie vergeleken met thuis wonen. Tegelijkertijd is het positieve daarvan dat je leert hoe je in de praktijk moet omgaan met geld. In dat geval kan je altijd naast je studie nog een bijbaantje nemen om de extra kosten te dekken.

Waarom thuis blijven wonen

Je kan natuurlijk ook besluiten om thuis te blijven wonen. Voor sommigen ligt het heel erg voor de hand. Wanneer je bijvoorbeeld gaat studeren in dezelfde stad als je ouderlijk huis. Thuis wonen heeft ook zo zijn voordelen in vergelijking met het wonen op kamers.

Gewoon lekker

Het kan zo zijn dat je niet uit huis wil omdat je het te gezellig vindt en het leven dat je daar hebt liever niet wil ruilen voor een klein studentenkamertje. Voor diegenen die er zo over denken, wij zijn het hier helemaal mee eens. Niemand houdt je tegen om thuis te blijven, tenzij je ouders je uit het huis willen hebben.

Kosten en gemak

Het grootste voordeel van thuis blijven wonen is het financiële aspect. De meeste studenten hebben namelijk niet heel veel geld. Door thuis te wonen bespaar je huis en waarschijnlijk worden de dagelijkse boodschappen ook je ouders betaald. Het is niet alleen financieel voordelig. Het gemak van thuis wonen is voor sommige gewoon heel verleidelijk. Zo heb je daar nog een kamer met al je spullen en ben je er helemaal gewend en op je gemak.

Author

marketing@problemenkwijt.nl