No go’s bij het inrichten van je huis!

Er is niets erger dan in een sfeerloos huis thuiskomen. Het is daarom belangrijk dat je huis goed wordt ingericht. Sommige mensen zijn echter beter in het inrichten van een huis dan anderen. Professioneel advies kan dus altijd handig zijn. In deze blog zal vooral worden toegelicht hoe je je huis absoluut niet moet inrichten. De grootste interieurfouten zijn vaak kleine ideeën die uiteindelijk zorgen voor grote chaos in je huis. Vermijd deze fouten!

Een overvolle ruimte

Een bekende leus van veel interieurdesigners is ‘less is more’. Dit gaat in dit geval perfect op. Te veel meubels in één ruimte zorgt voor ongelofelijke chaos. De juiste meubels uitkiezen is daarnaast ook heel belangrijk. Te veel kleine meubels zorgen voor een eigen madurodam, terwijl veel grote meubels een onveilig gevoel kunnen geven. De interieurdesigners geven dan ook een paar belangrijke tips met betrekking tot zitplekken. Zo is het goed om minimaal 1 meter ruimte tussen de zitplekken te houden. Daarnaast is het belangrijk om voor de breedte van de loopruimte ook 1 meter aan te houden. Zo zit je niet bovenop elkaar en blijft het mogelijk om je normaal tussen de zitplekken door te manoeuvreren. 

Verkeerde verf/muur

Ten eerste is het belangrijk om de juiste muur te verven. Kan je een verkeerde muur verven dan? Jazeker, dat kan! Verf bijvoorbeeld niet een langwerpige muur. Dit versterkt namelijk het gang effect, wat duidelijk voor minder sfeer zorgt. Kies daarnaast voor de juiste kleur verf. Baseer de kleur verf op de lichtval en inrichting van jouw huis en niet op hoe mooi het er in de winkel uitziet. Je kan thuis dan bedrogen uitvallen. Een laatste tip is het vermijden van te veel dingen met dezelfde kleur. 

De foute raamdecoratie

De juiste raamdecoratie kiezen is ook belangrijker dan veel mensen denken. Ten eerste is het heel belangrijk dat de functie van het raam behouden blijft. Zo hangen veel mensen rolgordijnen voor een kiepraam. Dit is natuurlijk niet slim, aangezien het raam zo niet goed meer open kan. Kies daarnaast een raamdecoratie die goed past bij de rest van je meubels. Zorg ervoor dat het niet gaat vloeken. Daarnaast moeten sommige raamdecoraties goed op maat gemaakt worden omdat het er anders heel slordig en goedkoop uit gaat zien. 

Author

marketing@problemenkwijt.nl

Een koel huis zonder airco

augustus 4, 2019