De basis voor je woning: een gietvloer

Vroeger kwam je ze vast wel eens tegen als je ging gymmen op school. En op het moment kom je ze ook tegen in de supermarkt, de plaatselijke sportschool of zelfs bij je buurman. En je bent er stiekem een beetje verliefd op geworden. Een gietvloer is een vloer die je over een dragende vloer aanbrengt en die als het ware de onderlaag uithardt. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de vloer “gegoten”. Het gietmateriaal bestaat vaak uit beton of kunststof.

Je wil ook wel zo’n gietvloer in je huis, kan dat?

En of dat kan! Het is zelfs de trend van 2019 om een gietvloer Van Hollandse Bodem in je huis te nemen. De gietvloer heeft een strakke uitstraling en is verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren. Kies voor een mooie neutrale grijstint voor de industriële look. Of mix beton met een ander natuurlijk materiaal zoals bijvoorbeeld houtsnippers. Je krijgt zo een unieke look. Ook heb je mogelijkheden om 2 kleuren te mengen waardoor je een bijzonder geheel krijgt.

Je zou wel een gietvloer willen maar je hebt ook rondrennende kinderen

Geen probleem! De gietvloer is bij uitstek geschikt wanneer je kinderen hebt. De vloer is een stuk minder hard dan bijvoorbeeld tegels. Wanneer je kiest voor de kunststof variant “veert” de vloer zelfs een beetje mee. Dan komt erbij dat de gietvloer geluiddempend is. Als je kinderen dus aan het rondrennen zijn dan hoor je dat niet door je hele huis. Heerlijk rustig dus.

Heeft een gietvloer niet ontzettend veel onderhoud nodig

Nee! De gietvloer is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Door het gladde oppervlak volstaat een dweiltje en klaar ben je.

Als je voor een gietvloer kiest moet je dan diep in de buidel tasten

Dat valt reuze mee. Een gietvloer is in prijs vergelijkbaar met een tegelvloer. Vanaf vijfentwintig euro per vierkante meter heb je al een prachtige gietvloer in huis.

En weet je wat zo fijn is aan een gietvloer

Buiten natuurlijk alle voordelen die hierboven al genoemd staan, is er nog een groot voordeel. De gietvloer kan gegoten worden in iedere kamer van het huis. Zie je het al voor je in de badkamer? Je kunt zelfs een houten ondervloer gietvloer klaar laten maken. Ik zou zeggen vul je huis met een gietvloer en woon vol sfeer & comfort.

Author

marketing@problemenkwijt.nl