Eettafel-Myhomeservices

Welke eettafel past het beste bij mij?

Het kiezen van een eettafel doe je niet zomaar, hier moet over nagedacht worden. Je hebt eettafels in allerlei vormen en maten, maar welke tafel past nu het beste bij mijn huis en smaak? In dit blog lees je een aantal stappen die je kunt doorlopen bij het kiezen van een eettafel. 

Stap 1: de ruimte

De eerste stap bij het kiezen van een eettafel is het bepalen van de ruimte die je hebt. De ruimte die je hebt om je tafel te plaatsen, bepaald mede de vorm van de tafel. Als je een kleinere ruimte hebt zullen niet alle vormen eettafels mogelijk zijn voor jou, want wat niet past, past niet. 

Bepaal daarom vooraf wat de afmetingen van de ruimte zijn. Houdt ook rekening met de stoelen die er nog bij moeten en vergeet natuurlijk niet de loopruimte. De ruimte die je achter een stoel hebt is ook afhankelijk van hoe vaak er iemand komt. Komen er alleen mensen aan die kant van de tafel met eten, dan hoef je niet al te veel ruimte over te houden. En voor een ruimte waar wel veel mensen komen geldt het tegenovergestelde.

Stap 2: vorm eettafel

Nu je voor jezelf duidelijk hebt hoeveel ruimte je hebt voor je tafel, is het tijd om de vorm van je eettafel te kiezen. Er bestaan grofweg 4 tafelvormen: rechthoek, vierkant, ovaal en rond. 

  • De meest gebruikte en populaire tafelvorm is de rechthoekige eettafel. Met een rechthoekige tafel heb je erg veel ruimte en kun je veel spullen kwijt, voor bijvoorbeeld een etentje of studeren. Ook kun je aan een rechthoekige tafel de meeste mensen kwijt, je kan makkelijk een aantal stoelen extra aanschuiven. 
  • De vierkante tafelvorm heeft veel weg van de vierkante eettafel, maar is geschikter voor kleinere ruimtes. Een vierkante tafel mag wel kleiner lijken dan een rechthoekige tafel, maar vaak kun je niet zoveel mensen kwijt aan een vierkante tafel. Doordat de tafel 4 gelijke zijden heeft, kan je de tafel makkelijker kwijt, wat ideaal is voor kleinere ruimtes.
  • De ovale tafelvorm is een unieke eettafel. Vaak hebben de meeste meubels in huis een rechte, ronde of vierkante vorm, maar een ovale tafel voegt een leuk effect toe aan het huis. Ook de ovale tafel is perfect voor kleine ruimtes. Dit komt doordat de tafel geen hoeken heeft, waardoor je er makkelijk omheen kan. Dit is ook fijn met kleine kinderen. Ook kun je met een ovale tafel iedereen aan tafel een stuk beter zien, dit is een stuk gezelliger.
  • De laatste tafelvorm is de ronde tafel. Ook de ronde tafel is fijn voor kleine ruimtes. Met een ronde tafel kun je makkelijk extra stoelen aanschuiven en kun je makkelijk om de tafel heen bewegen. Ook ideaal als je kleine kinderen hebt. De ronde tafel vorm is de tafel die het meest gezellig is. Door een ronde tafel kan iedereen elkaar aankijken, wat eens stuk gezelliger is.

Stap 3: materiaal en kleur

Nu je voor jezelf bepaald hebt welke tafelvorm het beste bij jou past, is het tijd om te bepalen welk materiaal en kleur jij het mooiste vindt. Er zijn zoveel materialen en kleuren om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een, steigerhout, eikenhout of een robuuste tafel. Er zijn opties genoeg en dan heb je nog niet over de kleur nagedacht. 

Author

marketing@problemenkwijt.nl