Vernieuwing nodig in je woning? Waarom niet kiezen voor een nieuwe deur?

Vind je het wel eens tijd om wat vernieuwing te brengen in je woning, maar wil je hier niet te veel geld aan spenderen? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een nieuwe deur te kopen. Dit is minder ingrijpend dan te kiezen voor een kamer vol nieuwe meubels bijvoorbeeld. Het kan ook gewoon zijn dat je oude deuren gewoon versleten zijn en dat deze toe zijn aan wat vernieuwing. Ook hier kan een nieuwe deur kopen helpen. Waarop kan je hierbij letten? Hieronder enkele tips.

Enkele tips bij het kopen van een nieuwe deur

  • Houd rekening met je gezinssituatie. Heb je jonge kinderen? Dan kies je best geen glazen deur, aangezien je kinderen vaak met de handjes op de deur zullen zitten. Dit geeft zichtbare plekken op je deur natuurlijk. Kies daarentegen beter voor makkelijk te onderhouden deuren.
  • Pas het materiaal van je deur aan de rest van je interieur. Wanneer je bijvoorbeeld een antieken interieur hebt, dan past hier misschien beter een deur bij van eik dan bijvoorbeeld een glazen deur. Het omgekeerde geldt dan bijvoorbeeld bij een modern interieur.
  • Kies een deur bestaande uit kwalitatieve materialen. Dit kan misschien soms wat duurder zijn, maar normaal gesproken zal dit ook duurzamer zijn dan de goedkopere modellen, waardoor je op termijn beter af bent met de duurdere modellen.
  • Kies je bijvoorbeeld voor een houten voordeur, dan kies je meteen voor een deur die zorgt voor een warme uitstraling. Anderzijds moet je hier ook meer tijd spenderen aan onderhoud van deze deur.
  • Wil je liever een deur bestaande uit PVC? Dan kies je voor materiaal dat zeer isolerend werkt. Dit betekent dan ook meteen dat je heel wat geld kan besparen op je energierekening.
  • Misschien is pvc jouw ding niet of vind je dit echt niet mooi, of misschien denk je wel heel praktisch, dan kan je ook kiezen voor aluminium. Dit is immers een zeer sterk materiaal en het is ook het minst gevoelig aan de weersomstandigheden die wel eens sterk kunnen schommelen.
  • Zit je met vele vragen over het aankopen van een nieuwe deur? Laat je dan steeds goed informeren door de verkopers. Zij werken er immers met een reden en weten beter wat je kan verwachten bij verschillende soorten materialen.

Bron: Woon-landelijk

Author

marketing@problemenkwijt.nl