Groen gas is de toekomst, hoe draag je hier nou aan bij?

Je opent Nu.nl, je leest de dagelijkse krant of kijkt de gebruikelijke ochtendprogramma’s.  Grote kans dat je overspoeld wordt door artikelen en items over milieuverbeteringen en plannen die nodig zijn om de planeet weer schoner te krijgen. Je weet dat verduurzamen belangrijk is voor de toekomst en al langere tijd vind je dat je er wat mee moet. Maar hoe draag jij je steentje hieraan bij? 

Groen gas; het duurzame broertje van aardgas 

Groen gas is een duurzaam alternatief voor aardgas. Het wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot het dezelfde kwaliteit heeft aardgas. Hoe wordt dit nou gemaakt? Biogas wordt geproduceerd uit rioolslib, landbouwgassen, GFT-afval en koeienmest. 

Kan ik daar dan gewoon mee koken, douchen en verwarmen? Jazeker! Sterker nog: je zult het verschil niet merken tussen aardgas en groen gas niet merken, je kunt gewoon ‘groen’ koken, douchen en de verwarming lekker hoog zetten. Precies zoals je dat gewend bent.

De voordelen van groen gas

Het voornaamste voordeel van groen gas is het positieve milieueffect. Zoals je misschien weet is er een energie akkoord vastgelegd dat in 2020, 14 procent van de energie die verbruikt wordt afkomstig is van duurzame bronnen. Niet alleen groen gas wordt gebruikt voor het koken. Er zijn auto’s rijden die op groen gas. Zie je het voor je? 

Ben je op zoek naar een nieuwe auto maar wil voordelig rijden dan ben je met groen gas aan het juiste adres. Groen gas heeft voordelige tarieven. Om je een voorbeeld te geven: voor slechts 15 euro kun je ruim 250 kilometer rijden! Geen andere brandstof die hieraan kan tippen. 

Verduurzaam je gasverbruik

Je zit thuis en denkt na, en komt met het geweldige idee om te gaan verduurzamen. Maar de overgang naar elektrisch verwarmen, koken of douchen is in de huidige situatie of niet mogelijk of te duur. Tóch wil jij zo optimaal mogelijk verduurzamen. Het vergroenen van je gasverbruik biedt uitkomst:  Begin vandaag nog met het vergroenen van je gas door middel van certificaten van groengasproducenten. 

Hoe vergroen jij je gas?

Overschakelen op groen gas, dat is vast een heel moeilijk proces…. Niets is minder waar.  Je behoudt namelijk gewoon je contract met je huidige energieleverancier. Dit zal een contract zijn geweest voor grijs gas. Nu is het zo dat je bovenop je huidige contract je gasverbruik kunt omzetten naar echt groen gas door een van de producten te kiezen die op onze site staan: Koop jouw groen gas bij Vergroenjegas.nl

Kies vandaag nog een product en stap over naar groen gas.

Author

marketing@problemenkwijt.nl