Kerstproof-Myhomeservices

Hoe maak ik mijn huis kerstproof?

Het wordt steeds eerder donker buiten. Dit betekent dat de kerst steeds dichterbij komt. Het duurt nog een maand voordat het kerst is. Het wordt langzamerhand tijd, om je huis kerstproof te gaan maken. Vaak kost je huis kerstproof maken veel tijd. In dit blog lees je een een aantal tips over hoe jij je huis op een eenvoudige manier kerstproof kunt maken. 

Verlichting en kaarsen

Verlichting heeft veel invloed op de sfeer in huis. Weinig licht zorgt voor een knusse sfeer, terwijl TL-lampen het idee geven dat je op je werk bent. Verlichting speelt een belangrijke rol in de kerstdecoratie. Verlichting laat het huis er een stuk knusser en meer feestelijk uit zien. Veel mensen denken dat kerstverlichting erg duur is, maar voor niet al te veel geld kun je mooie kerstverlichting hebben. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de action. Bij een tuincentrum betaal je de hoofdprijs voor kerstverlichting. De kerstverlichting kun je door het hele huis hangen. 

Voor een extra toevoeging zijn kaarsen ook super gezellig. Kaarsen geven niet alleen een gezellige sfeer, maar laten je huis ook nog eens lekker ruiken. In combinatie met leuke theelicht houdertjes ziet je huis er super gezellig uit en kan je verlichting van je lijstje afstrepen. 

Kerstboom en lekkernijen

Een kerstboom is een onderdeel van de kerstdecoratie dat zeker niet vergeten kan worden. Een kerstboom hoort bij de kerst. Versier je kerstboom met lichtjes, kerstballen en de piek. Je kan kiezen om een grote kerstboom in huis te plaatsen, maar houdt jij hier niet van? Ga dan voor een kleinere kerstboom en decoreer de rest van het huis wat meer. Je kan helemaal zelf bepalen hoe je je huis versiert.

Net zoals bij pasen horen er lekkernijen bij. Dit keer zijn het geen paaseitjes, maar kerstkransjes, spijs en kerstchocolaatjes. Koop een leuk schaaltje of bakjes en zet dit op tafel neer met de lekkernijen. Dit is een leuke toevoeging aan de decoratie. 

Kerstdecoratie 

Nu je de belangrijkste onderdelen hebt voor de kerstdecoratie, kun je de rest van huis ook nog wat verder decoreren. Wissel je huidige accessoires voor accessoires met leuke herfst- en winterkleuren. Warme kleuren zijn een stuk gezelliger en knusser in huis. Nu bedoel ik niet dat je alles in huis moet vervangen, maar wat leuke kaarshoudertjes, kussentjes en vazen maak het plaatje compleet.

De vaas kun je vullen met wat takken, gedroogde bladeren, kerstballen, dennenappels en wat nepsneeuw. Nu heb je een eigen kerststuk gemaakt voor weinig geld en het ziet er ook nog eens super leuk uit.

Author

marketing@problemenkwijt.nl

Een Kerstige binnenkomst

december 23, 2019